Blog

TERRASSA ANTIRACISTA ( CARTA A LA MARIA)

TERRASSA ANTIRACISTA (Carta a la Maria)

 

Benvolguda Maria,

aquesta carta pública que t’adreço en nom meu i de la gent que no tolerem la vulneració dels DDHH es, en primer lloc, per donar-te tot el nostre suport afectiu i solidari, ja que quan un esser humà, un conciutadà, un veí o una veïna es maltractat, agredit i humiliat , oblidant que ningú pot , en nom de la civilització , de la qual en formem part, negar el Dret a la DIGNITAT, allò essencial i necessari que ens dota de llibertat i humanitat i ens diferencia de les coses sense ànima i dels essers irracionals, no podem mes que INDIGNAR-NOS  i CONDEMNAR enèrgicament el fet ,a la vegada que, posar-nos a treballar perquè un acte com aquest, no es repeteixi, mai més!

Segurament, el mes fàcil es dirigir la nostra ràbia i impotència cap a les dos persones que et van agredir de forma “impune “i oblidar el context, la conjuntura i el marc social en el qual ens estem movent , ja fa massa temps.maria agressio

Es evident que aquests individus han de ser castigats amb tot el pes de la llei, perquè han comes un delicte d’Odi i Racisme que vulnera els teus Drets fonamentals , i no poden tenir cap justificació ni atenuant. I  en aquest sentit, esperem que els tribunals així ho facin .Per a la nostra part, nosaltres treballarem perquè així sigui.

Però, en un moment com aquest, no podem oblidar que els teus agressors, a la vegada , son víctimes també, d’un sistema i unes institucions que o be fan ulls clucs al que està passant, o be de forma conscient o inconscient potencien que tinguem una societat on hi conviu un RACISME i una INTOLERANCIA latents, que totes i tots neguem , de forma sistemàtica, moltes vegades.

No podem obviar que,  si es fessin polítiques i accions globals cap un nou model de societat que tingues com a premissa de treball, els Drets Humans i Socials, així com els valors que els fonamenten, estaríem davant un escenari molt diferent. Si no haguéssim creat barris “guetos” , zones d’exclusió i segregació , si destinéssim recursos per educar de forma permanent a les persones en base als valors considerats com la base de la convivència humana , com son la dignitat, la vida, la igualtat, la convivència ,la pau, la llibertat, el coneixement, i no per a promoure valors NEGATIUS , com la competència , el materialisme , el consum irresponsable, la multiculturalitat diferenciadora, la desinformació , l’alienació tecnològica …

Un altra ciutat, un altre societat tindríem , si des dels poders polítics territorials o locals es governés seguint els Principis de seguretat humana, de no discriminació , d ‘inclusió social, de coherència, d’horitzontalitat, d’interdependència i multiculturalitat inclusiva , de gènere , de participació política, de responsabilitat solidària , d’exigibilitat…

 

Hem de posar-nos a treballar , totes i tots junts per a poder arribar a una normalitat…on la gent ens preguntem , convençuts , som diferents siii!!! i que passa?  On es el problema?

Hem de posar mes l’objectiu amb eradicar  la desigualtat, aquest es el problema, potser? i no la diferencia!!!.. no creus Maria?

Jo avui , com advocat defensor dels DDHH, llenço  aquest repte a tota la ciutat de Terrassa, a organitzacions ,a moviments, com Espai Drets una plataforma d’entitats que ha arrencat amb força, a tota mena d’entitats i a tots els ciutadans i ciutadanes. A fer un front comú contra una societat amb greus símptomes d’exclusió , de discriminació i de rebuig cap a les persones..

No podem permetre que hi hagi mes Maries ,que siguin odiades i repudiades, ni periodistes de la veritat i compromesos, com els companys i companyes de MALARRASSA que siguin humiliats i amenaçats com si ens trobéssim en els pitjors temps del Nazisme o altres episodis negres de la nostra història..

I qui primer s’ha de posar les piles es,  l’Ajuntament i el seu govern, liderant unes polítiques que fessin honor a la Carta Europea de Salvaguarda de dels DDHH a la Ciutat que va signar l’any 2000 i que sembla que s’ha compromès a fer complir, recentment.

Cal donar exemple, i estaria molt be Maria, que el propi Ajuntament es presentés com acusació particular al teu judici. Per reforçar aquest paper davant les institucions jurídiques.

SOS Racisme ja s’ha compromès , també en la teva Defensa , Maria, i molta gent, i totes i tots, estem disposats ha anar fins al final per defensar la teva Dignitat, en aquest sentit , valorem la possibilitat de posar en coneixement de la Fiscalia de Delictes d’Odi i Racisme de Catalunya, aquest fets..

Tot el que es pugui fer, serà sempre poc per a combatre aquesta lacra del Racisme i la Xenofòbia que ens acosta a la irracionalitat i la barbàrie

Espero que Terrassa estigui a l’alçada .Fa uns anys l’Ajuntament va treure un dels seus eslògans “electoralistes” que deia “Terrassa la ciutat de les Persones.. ” i si ens ho creéssim de veritat ???, ara si!!

Estem amb tu Maria, una abraçada

JOAN TAMAYO SALA

Advocat, activista del DDHH

Membre de Espai Drets

El despatx avança dia a dia

bg1

Avui hem pogut enviar la primera papereta de conciliació a la Generalitat, fent servir les noves tecnologies, ja que ens connectem directament amb la Generalitat de Catalunya per poder tramitar molts dels nostres casos fent servir eines tan avançades com aquesta. Estem molt contents que en el nostre món tan complicat amb tràmits i papers legals, es puguin fer servir eines com aquestes que ens ajuden a estar molt més per les persones.

ESPAIHUMANA

Som Espai Humana Advocats, un despatx d’advocats que neix d’una nova filosofia del món jurídic, basada en la defensa dels drets socials, amb sòlids valors ètics i humans.
A Espai Humana, reivindiquem la plena vigència dels Drets Humans, com a instrument de transformació de consciències i de la pròpia societat. Per això no dubtem a actuar denunciant el seu incompliment amb tots els instruments al nostre abast. Entre els nostres objectius també es troba donar suport en la mesura de les nostres possibilitats a les víctimes de les vulneracions de drets humans i sensibilitzar sobre els seus principis a la ciutadania
Els qui acudeixen al nostre despatx són ciutadans que busquen que els tractin com a persones i no com a clients. En el nostre bufet troben un clima de confiança, respecte i abans de res sinceritat i transparència